Ääni/äänitys workshop Helsingissä lauantaina 25.10.2014

ÄänitysTänä syksynä on pidetty ohjaaja Kanerva Cederströmin johdolla elokuva-workshop, jossa perehdyttiin elokuvan visuaaliseen ilmaisuun. Nyt tulevana lauantaina vuorossa on elokuvan ja videon äänimaailma. Workshopin vetää äänisuunnittelija Kari Hautanen, joka on vastannut lukuisista äänimaailmoista sekä TV:n, elokuvan, että radion puolella.

Workshopin ideana on työskennellä osallistujien ehdoilla laajalla näkemyksellä ja edetä osallistujien omien mielenkiinnon kohteiden kautta. Aiheena tulevassa työpajassa voivat olla osallistujien yhteisellä päätöksellä esim. jotkut seuraavista moduuleista:

  • Liikkuvan kuvan ääni: digijärjestelmäkamera tai kännykkäkamera.
  • Äänen taltiointivälineet: kamera, mikrofoni, zoom-äänitallennin, langaton mikrofoni, moniraitainen äänitallennin, kännykkä äänitallentimena.
  • Äänen (ja kuvan) jälkityöt erilaisilla ohjelmilla.
  • Äänen OMF- tai AAF-siirrot, kun kuva on leikattu järeämmillä Final Cut tai Adobe Premiere -leikkausohjelmilla.
  • Workshopissa kokeillaan kuvaamista ja äänittämistä ja äänen jälkikäsittelyä käytännöllisillä ohjelmilla.
  • Valmis video julkaistaan esimerkiksi YouTubeen tai Vimeoon.
  • jne…

Tässä esimerkkinä Karin suunnittelema ääni Rollo ry:n uusimpaan mainokseen, joka yksinkertaisuudessaan olikin melko monipuolinen tehtävä. Lisää Karin töitä löydät sivulta karihaut.fidisk.fi.

Ääni/äänitys workshop

Paikka: mcare, Ruoholahdenkatu 8, Helsinki
Aika: Lauantai 25.10.2014 klo 10.00-14.00

Ilmoittautuminen

Apple-käyttäjät ry järjestää jäsenistölleen eri aiheista omakustannehintaisia kursseja ja workshoppeja. Jos et vielä ole Apple-käyttäjien jäsen ja tahdot mukaan workshoppiin, onnistuu liittyminen ketterästi täältä. Jäsenmaksumme on 32 €/vuosi.

Elokuva-aiheiset koulutukset Helsingissä jatkuvat 22.11.2014, jolloin pidetään Final Cut Pro X -kurssi.

Pia Parkkonen
pia.parkkonen@appleusers.fi