Lakikirjoja ja nuija

DigiMaMa kouluttaa: IPR-koulutus verkossa 16.5. – tiedätkö tarpeeksi aineettomista oikeuksistasi?

Luovien ja ICT- alojen ammattilaisten on hyödyllistä tuntea omat oikeutensa, sillä ne vaikuttavat myös hinnoitteluusi. IPR tarkoittaa aineettoman omaisuuden oikeuksia (Intellectual Property Rights). Voidaan siis puhua aineettomasta pääomasta ja niihin liittyvistä oikeuksista. IPR jaetaan pääasiassa tekijänoikeuksiin ja teollisoikeuksiin.

Luovaa työtä tekevä henkilö tuottaa sisältöjä, jotka ovat tyypillisesti yhden tai useamman aineettoman oikeuden (IPR) piirissä. Kun näitä sisältöjä tai niihin liittyvää työtä myydään asiakkaille tai toimeksiantajalle, niin se mitä asiallisesti myydään on usein juuri käyttöoikeuksia tai omistusoikeuksia näihin IPR:n kattamiin sisältöihin. Luovilla ja ICT-aloilla työskentelevillä henkilöillä on kuitenkin usein valitettavan vähän työkaluja IPR-asioiden käsittelemiseen ottaen huomioon kuinka keskeisiä IPR:t käytännössä ovat heidän tekemänsä työn kannalta.

Tämän koulutuksen tarkoituksena on auttaa luovan työn tai ICT:n parissa työskenteleviä ihmisiä ymmärtämään paremmin se oikeudellinen kehys, jonka puitteissa he luovat sisältöä, sekä tarjoamaan työkaluja tilanteisiin, joissa heidän on keskusteltava toimeksiantajien, asiakkaiden tai yhteistyökumppanien kanssa aineettomista oikeuksista ja niistä maksettavista korvauksista.

Koulutus kestää arviolta 3–4 tuntia ja järjestetään etäyhteyksin 16.5.2020 klo 9–13.

Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:

  • Katsaus relevantteihin aineettomiin oikeuksiin (tekijänoikeus, tavaramerkki, malli, laki sopimattomasta menettelystä liiketoiminnassa).
  • Oikeuksista sopiminen yksinyrittäjän/konsultin, työntekijän ja pienen yrityksen näkökulmasta.
  • Case-esimerkkejä oikeuksien hallinnasta ja IPR:stä neuvottelemisesta.

Kouluttajana toimii Berggren Oy:n IPR-lakimies, OTM Arttu Ahava. Koulutuksen järjestäjälle saa lähettää kysymyksiä ja toiveita koulutuksessa käsiteltävistä aiheista esimerkiksi liittyen oman toiminnan kannalta ajankohtaisiin kysymyksiin.

ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA.

Hinta: Applekäyttäjien jäsenet saavat koulutuksen DigiMaMan jäsenhintaan 20 €

Ilmoittaudu mukaan DigiMaMan verkkokaupassa.

Ville Laasonen
ville.laasonen@gmail.com

Graafinen suunnittelija ja elämän betatestaaja.