Jäsenkirje 10/2013

fiMUG ry. päivitetään tänä syksynä uuteen versioon. Tulossa on sekä itse toimintaan liittyviä parannuksia ja laajennuksia että kokonaan uusi ulkoasu. Tarkemmin uudistuksista kerromme seuraavassa jäsenlehdessä, joka ilmestyy joulukuussa.

Hallitus ja toiminnanjohtaja

Viime keväänä pidetyssä vuosikokouksessa valittiin hallitus, jon- ka puheenjohtajaksi valittiin Anni Pohjavirta. Anni työskentelee markkinointitoimistossa ja on toiminut Hopeisen Omenan pitkäaikaisena aktiivina. Muut hallituksen jäsenet ovat Kristiina Hassan-Zade, Pirta Mikkola, Mirko Nieminen, Mika Rautio ja Daniel Richert. Pitkäaikainen järjestösihteerimme Pia Parkkonen toimii nykyään yhdistyksen toiminnanjohtajana.

Uusi nimi

Samassa kokouksessa päätettiin muuttaa yhdistyksen nimi. Entinen nimi fiMUG ry. eli Finnish Macintosh User Group ei enää kuvaa yhteisöämme. Muualla maailmassa Applen käyttäjäyhteisöt ovat Apple User Groupeja, joten näin päätettiin tehdä myös meillä. Uusi nimi on Apple-käyttäjät ry. Nimenmuutos vaatii vielä vahvistuksen seuraavassa vuosikokouksessa, joten virallisesti nimi tulee voimaan vasta ensi vuoden puolella, mutta epävirallisesti uusi nimi on jo käytössä.

Uusi ulkoasu

Nimenmuutoksen myötä toteutetaan myös ulkoasu-uudistus. Yhdistykselle tulee uusi logo ja www-sivut. Myös Hopeisen Omenan ulkoasu ja logo uudistuvat, mutta nimi tietysti säilyy. Uudistuksen myötä foorumin käytettävyys kaikilla i-laitteilla paranee jo koekäytössä olevan responsiivisen teeman ansiosta.

fidiskin tilanne

Viime keväänä tiedotimme fidiskin ajamisesta alas. Aikoinaan lahjoituksena saadusta ja jo silloin kierrätyskamaa olleesta raudasta on aika ajanut auttamattomasti ohi. Vanhan fidiskin tulee korvaamaan uusi palvelu, työnimeltään Homppuhotelli, jonka kapasiteetti tullaan vuokraamaan ajan hengen ja vaatimusten mukaisesti isommasta palvelinympäristöstä. Parhaillaan on tarjouskierros meneillään. Tulevassa jäsenlehdessä tiedotamme asiasta yksityiskohtaisemmin.

Pyrimme pitämään fidiskin mahdollisuuksien mukaan toiminnassa Homppuhotellin käyttöönottoon asti mutta kuten jo vuosikokouskutsussa todettiin, omat varmuuskopiot fidiskillä olevista tiedostoista kannattaa pitää kunnossa.

Uutta sisältöä ja yhteistyötä

Uusi hallitus on ulkoasun lisäksi laittanut vauhtia myös yhdistyksen sisältöjen puolella. Kurssit ovat yhdistyksen tärkeä toimintamuoto. Helsingin, Oulun ja Mikkelin lisäksi kursseja pidetään nyt myös Tampereella.

Käyttäjätapaamisia pyrimme järjestämään myös muualla Suomessa kuin Helsingissä ja Mikkelissä. Muun muassa Oulussa pidetään tänä syksynä jälleen käyttäjätapaaminen. Kursseja ja käyttäjätapaamisia järjestämme aina kun saamme kohdepaikkakunnalta tilat ja aktiivit mukaan järjestelyihin.

Myös yhteistyötä muiden yhteisöjen kanssa on tiivistetty ja sitä kautta on hyötyä ja iloa tulossa jäsenille. Järjestämme muun muassa yhteistyössä MaMa ry:n ja Grafia ry:n kanssa graafisen- ja mainosalan freelance- ja pienyrittäjille suunnatun tapahtumapäivän lauantaina 25.1.2014. Kolme yhdistystä, kukin omalla erityisosaamisalueella rakentaa parhaillaan ohjelmaa, jonka tarkoitus on vastata kohderyhmän tämän päivän haasteisiin. Me Apple-käyttäjät tietysti vastaamme niistä kysymyksistä, jotka koskevat laitteita ja ohjelmistoja. Lisää infoa tulossa tästäkin.

Apple-käyttäjien yhteisö on ottanut reippaan askeleen uudistusten tiellä ja monipuolistaa toimintaansa, vanhoja hyviä toimintamuotoja unohtamatta. Tälle on suuri tilaus, sillä ajatkin ovat muuttuneet. Apple-käyttäjien määrä on lisääntynyt viime vuosina rajusti ja jokaisella käyttäjällä on omat erityiset tarpeensa.

Otamme mielellämme vastaan kaikki toiveet ja ehdotukset sekä toivotamme lämpimästi tervetulleeksi kaikki halukkaat mukaan toimintaamme!

Kaunista ja raikasta syksyä!

Terveisin,

Anni Pohjavirta
Hallituksen puheenjohtaja

Pia Parkkonen
Toiminnanjohtaja

P.S. Kuten Jobs tapasi sanoa…”Eikä tässä vielä kaikki”. Ensi vuonna Hopeinen Omena täyttää 10 vuotta ja yhdistyskin on kasvanut aikuiseksi, joten vietämme juhlavuotta. Se tulee näkymään toiminnassa omalla erityisellä tavallaan. Lisää aiheesta tulevassa jäsenlehdessä.

Tapahtumakalenteri

Kurssit

 • iOS-peruskurssi (iPhone/iPad), 19.10.2013, Tampere
 • WordPress Mac-käyttäjille, 26.10.2013, Helsinki
 • Mac-peruskurssi, 2.11.2013, Oulu
 • Garageband-kurssi, 2.11.2013, Helsinki
 • Mac-jatkokurssi, 9.11.2013, Oulu
 • Mac OS X-peruskurssi, 9.11.2013, Tampere
 • Logic-kurssi, 23.11.2013, Helsinki
 • Mac OS X-jatkokurssi, 23.11.2013, Tampere
 • Final Cut Pro X -peruskurssi, 30.11.2013, Helsinki
 • Mac-peruskurssi, 14.12.2013, Helsinki

Lisätiedot kursseista ja ilmoittautuminen yhdistyksen verkkokaupassa fimug.fi/kauppa

Työpajat

 • Aperture, 9.11.2013, Helsinki
 • Kuvankäsittelytyöpaja, 16.11.2013, Helsinki

Työpajat ovat yhdistyksen jäsenille ilmaisia. Ilmoittautuminen fimug.fi/tapahtumat

Käyttäjätapaamiset

 • 15.10.2013 Oulu, Mustapekka
 • 5.11.2013 Helsinki
 • 6.11.2013 Mikkeli
 • 3.12.2013 Helsinki
 • 18.12.2013 Helsinki, pikkujoulut

Helsingin käyttäjätapaamiset pidetään joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina Ravintola Rytmissä, Toinen linja 2.

Seuraa tapahtumakalenteria osoitteessa fimug.fi/tapahtumat

Tapahtumista tiedotamme myös Hopeisessa Omenassa hopeinenomena.net Ajankohtaista Apple-maailmasta, sekä Facebook-ryhmässä Hopeinen Omena facebook.com/groups/5020734078. Facebook-sivumme on facebook.com/fimug.

Tervetuloa mukaan!

Apple-käyttäjät ry
appleusers@appleusers.fi

Apple User Group Finland