ikean lightning -kaapeli

Lighting-kaapeli Ikeasta?

Latauskaapelit ovat monelle kulutustavaraa. Niitä hukkuu ja hajoaa. Kaapeleita löytyy myös monen hintaisia, ostaisiko kalliin erikoiskaapelin vai halvimman mahdollisen tarvikemallin? Ikean kaapeli tarjoaa edullisen, mutta tukevan tuntuisen vaihtoehdon joka vieläpä näyttää hyvältä.

Kaapelien suhteen makuja on monia. Itselläni on yleensä ollut tarvikekaapeli reissukaapelina ja alkuperäinen kotona. Jos reissukaapeli hukkuu matkalla, odottaa kotona taatusti toimiva kaapeli.

Alunperin 5S:lle hankkimani tarvikekaapeli alkoi kuitenkin olevan jo aika murheellisessa kunnossa, joten oli aika lähteä kaupoille. Ankerin kaapeleista olin kuullut paljon hyvää, niitä saa Suomessa vain DNA:lta eikä sellaista jostain syystä ole tullut hankittua.

Ikeasta saa kaikkea?

Ikean reissulla silmiini osui edullinen Lightning-kaapeli. Kangaspäälysteinen johto oli paksuhko ja liittimet tukevan tuntuiset. Pituutta oli Applen vakiokaapelia enemmän mikä voi olla hyvä juttu ainakin vaatimattomammissa hotellihuoneissa missä yöpöytiä ei ole varattu latauspistokkeilla.

Hintaa kaapelilla on 7,99 euroa, eli jos se hukkuu reissussa, ei taloudellinen vahinko ole suuri.

Ikean lightning-kaapelin liittimet

Liittimet vaikuttavat kestäviltä.

Ikean kaapeli ei kangaspintaisena sotkeennu helposti ja siinä on myös kumilenkki niputtamista varten. Parin kuukauden käytön jälkeen olen ollut kaapeliin oikein tyytyväinen. Toki lopullinen totuus sen laadusta näyttäytyy vasta myöhemmin. Tällä erää voin kuitenkin kaapelia suositella lämpimästi.

Kaapelin ostin omilla rahoillani ja Ikea ei ole mitenkään vaikuttanut mielipiteisiini.

 

Ville Laasonen
ville.laasonen@gmail.com

Graafinen suunnittelija ja elämän betatestaaja.