Valokuvaus vahvasti esillä syksyn kursseissa

Syksyn aikana tarjoamme monta mielenkiintoista tapahtumaa valokuvauksesta kiinnostuneille. Nyt on hyvä aika kaivaa kamera laukusta ja lähteä todistamaan syksyn kypsymistä talveksi.

Valokuvaus antaa hyvää vastapainoa arkeen ja kuvaamisen myötä alkaa ajatella ja havainnoimaan ympäristöään aivan toisella tavalla, tarkkailen ja yksityiskohtiin syventyen.

Tervetuloa oppimaan, luomaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin!

Tarinoita todellisuudesta

Yhdessä Kirjasto 10:n kanssa järjestettävä Tarinoita todellisuudesta on kaikille avoin sosiaalisen valokuvauksen projekti, joka starttaa 21.9.2015 ja päättyy keväällä 2016 pidettäviin kolmeen näyttelyyn.

Projektin tarkoituksena on aktivoida eri tasoisia ja eri taustaisia kuvaajia tarkastelemaan rohkeasti ympäristöään ja etsimään sieltä kuvaamisen arvoisia kohtaamisia, ihmisiä, tilanteita ja tarinoita. Lähtökohtana on todellisuus ja sen moninaiset tulkinnat.

Projektiin liittyy maksuttomia ryhmätapaamisia Kirjasto 10:ssä, joissa on mahdollisuus keskustella ja tarkastella kuvia yhdessä sekä kaksi kuvien tekemistä tukevaa vapaaehtoista maksullista yhden päivän kurssia, joista lisää alla.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.9.

Lue lisää projektista ja ilmoittaudu mukaan

Valokuvan sommittelu ja kuvanlukemisen kurssi 3.10.2015, Helsinki

Valokuvauksen kursseilla keskitytään usein liian paljon tekniikkaan ja sääntöihin virheettömän ja kauniin kuvan aikaan saamiseksi. Tärkeintä kuvassa on kuitenkin sen aihe, sisältö ja sen välittyminen katsojalle. Tähän syvennytään kurssilla, jonka aihepiirejä ovat:

Sommittelu on sisältöä

Kuvasommitteluun suhtaudutaan liian usein pelkästään teknisenä keinona mahdollisimman kauniin tai tasapainoisen kuvan aikaansaamiseksi. Tarkastelemme kuvapintaa, kuvan elementtejä ja niiden vuorovaikutusta esimerkkikuvien avulla ja pohdimme myös, miten kuvalliset ratkaisut tukevat kuvan sisältöä.

Mitä kuvassa on meneillään

Teemme kuva-analyysiharjoituksia VTS -menetelmää soveltaen (visual thinking strategies). Menetelmä tukee omien havaintojen ja tulkintojen tekemistä ja kehittää kuvallisen ajattelun taitoja.

Opettajana toimii kuvataiteilija/kuvataiteen lehtori Pasi Kirkkopelto.

Ilmoittaudu mukaan

Lightroom-kurssi 7.11.2015, Helsinki

Kurssilla perehdytään Lighroomin keskeisiin ominaisuuksiin mm.

  • asetukset ja käyttöönotto
  • kuvien arkistointi ja hakusanoitukset
  • laajojen kuvamäärien järjestely ja kuvien löytäminen
  • kuvan perussäädöt
  • panoraamat ja HDR-kuvat suoraan Lightroomissa
  • kasvojentunnistus
  • kuvien esittäminen kartalla ja GPS-informaation lisääminen kuviin
  • web-gallerian tekeminen
  • multimediaesityksen luominen kuvia, videota, tekstiä ja musiikkia yhdistämällä

Opettajana toimii Mikael Suomela.

Ilmoittaudu mukaan

Kurssien hinnat 70 €/päivä. Koulutuspaikkana mcare Oy, Ruoholahdenkatu 8, Helsinki.

Apple-käyttäjät ry:n jäseneksi voi liittyä kuka tahansa. Jos et vielä ole jäsen, voit ilmoittautuessasi kurssille lisätä ostoskoriin myös jäsenmaksun, joka on vain 35 €/vuosi.

Apple-käyttäjät ry
appleusers@appleusers.fi

Apple User Group Finland